0

Mijn Ghost Lector mountain bike – evaluatie na 6 maanden fietsPLEZIER

Mijn Ghost Lector mountain bike – evaluatie na 6 maanden fietsPLEZIER

In volle winter én MTB seizoen ben ik overstag gegaan om een nieuwe mountain bike aan te schaffen. Na een Trek en Ridley (beide 26”) besloot ik nu te kiezen voor een 29-er, ook al ben ik met mijn 173 cm gestalte niet meteen de grootste van de klas.

Na overleg met Hans van Be-Cycle is de keuze gegaan naar een Ghost Lector 3 LC 29.

GEWICHT
De carbon lector 3 LC is met zijn goeie 11 kg geen zwaargewicht te noemen, ook al vind je momenteel in het duurdere segment wellicht afmontages van slechts 10 kg. Het gewicht was een belangrijke factor in mijn keuze. Echter de consensus tussen deze 11 kg, prijskaartje aankoop en later frequenter herstelkosten indien lichtere onderdelen worden gekozen waren de voornaamste afwegingen.

RIJCOMFORT
Zelf hou ik van de ietwat uitdagende mountain bike ritten. De lokale ritten op Vlaamse landwegen wissel ik dan ook graag af met een rit in de Ardennen. Op vakantie moet de MTB steevast mee.
Na een evaluatie van de voorbije maanden, ben ik vooral aangenaam verast met de gecontroleerde wegligging van de ghost hardtail bike. De stijfheid van de kader in combinatie met de vlotte wendbaarheid van deze toch wel grotere 29” zijn voor mij de grootste pluspunten. Waar ik met mijn kleinere ridley al eens een voet aan de grond zette in een afdaling, rij ik nu probleemloos gecontroleerd door.

DESIGN
De combinatie van glanzend en mat zwart past perfect bij mijn voorkeuren. (De net iets duurdere Ghost 6LC met het extra groene flashy accent kon me minder bekoren.)
Het kader is voor mij ook een van de leukste extra’s. De niet ronde iconische buizen die fijn aflopen geven een indruk van kracht en dynamiek.
Het relatief stoere en toch knappe design kan ook de meeste van mijn fietsmakkers bekoren, heb ik gemerkt. En ook al dient het niet mijn ijdelheid te strelen, iedereen rijdt toch liefst met een fraai ogende bike.
Na 6 maanden ben ik tevreden dat de fiets nog steeds straalt na een wasbeurt. En dat is belangrijk voor iemand als ik die niet de tijd heeft om maniakaal bezig te zijn met het onderhoud van de fiets.

ZOMERMTB !?
De voorbije jaren wisselde ik na de winter doorgaans de MTB in voor de racefiets in de zomer. Echter dit jaar, blijft mijn voorkeur uitgaan naar het mountain biken. Elke kans die ik zie om te passen voor het peloton wielertoeristen met de racefiets neem ik met graagte aan en vervang ik door een rit door de velden en bossen met mijn (nog steeds) nieuwe Ghost Lector.

PRIJS
Met zijn 2199 euro aankoopprijs ging deze MTB initieel net iets over mijn budget (hij is zelfs 200 euro duurder dan de Ghost 5 LC). Achteraf gezien is hij echter zijn geld meer dan waard. Met de korting en gratis start pack dat Hans mee voorziet, was ik overigens nog eens aangenaam verrast.
Bedankt voor je goeie advies Be-cycle! Het is oprecht genieten nu !

Gert (uw ghost rider en ghost writer)